UN PARC PE PLACUL COPIILOR

de Ale Măriucă

UN PARC PE PLACUL COPIILOR.

Elevii clasei întâi de la Gimnaziul de Stat „Victor Jinga”, s-au prezentat la Primărie în dimineața zilei de 9 aprilie, cu macheta parcului la care visează ei, construind de la topogane la castele și de la trenuri la copăcei.

   Copiii se joacă de mult de-a constructorii și ajuțați de tânăra doamnă învățătoare Lucica Marian, au reușit să-și transpună într-o machetă parcul de care orașul Sighișoara duce lipsă. Cei mai mulți s-au gândit la parcul din Târgu Mureș, unde părinții îi mai duc în câte-un weekend, inspirându-se de acolo, pe când alții și-au lăsat imaginația să curgă imaginându-și castele cu balauri și dragoni.

   „Sunt părintele a doi copii și în fiecare weekend trebuie să mă urc în mașină să mă duc la Târgu Mureș să aibă ei unde să se joace” a declarat dl. arhitect Alexandru Vlaicu. Încântat de posibilitatea unui parc tematic pentru copii în Sighișoara, dl. Vlaicu s-a oferit să sprijine acest proiect, în eventualitatea în care Primăria va începe demersurile în acest sens. Deocamdată, domnul arhitect a ajutat la tăiat, lipit și colorat macheta. „Mie îmi este frică să nu fie copiii dezamăgiți. Sper că o să dea Domnul să se realizeze un parc, nu chiar de proporția celui de la Mureș, dar măcar să am unde să ies cu copiii mei” a încheiat dl. Vlaicu.

Foto: parcul imaginat de copiii prezenți la dezbatere

   Astfel de inițiative au mai fost luate, inclusiv de construire a unui skatepark, cum și a altor parcuri tematice pentru copii, niciunul însă nu s-a materializat în vreo măsură cât de mică. Este de amintit și proiectul depus de consilierii Uniunii Independente pentru Sighișoara, în data de 8 septembrie 2013, dar care încă nu a apărut pe ordinea de zi, ceea ce contravine legii. Acest proiect cerea crearea unui parc tematic, cel pentru care elevii clasei întâi s-au prezentat la Primărie, pentru a-l cere la rândul lor. În sprijinul proiectului au fost strânse peste 3000 de semnături de la cetățenii acestui oraș.

 Foto sursa Facebook: proiectul de hotărâre al consilierilor U.I.P.S.

   Proiectul a fost blocat. Pe ce motive? Necunoscute..

Sursă text: Independentul Sighișorean

Sursă video: Corespondent Știi Tv Sighișoara